Soutěž dovedností nejen v ručních řemeslech

Ještě do 14. dubna se můžete hlásit na Abilympiádu 2023

27.3.2023 Dan Suchánek Nezařazené

Ještě do 14. dubna 2023 se zájemci mohou hlásit na Abilympiádu 2023, která je tradičním setkáním mladých lidí se zdravotním postižením. Lidí, kteří jsou šikovní. Ti změří svoje síly v různých disciplínách. Již 19. ročník se koná v sobotu 13. května v areálu Jedličkova ústavu a škol v Praze. Za organizací stojí Nadace Jedličkova ústavu společně s Jedličkovým ústavem a školami.

Abilympiádu v posledních letech bohužel přerušila epidemiologická omezení Covidu 19.  „Akce se znovu koná po tříleté přestávce a jsme rádi, že můžeme opět navázat na tradici soutěže. Účastnit Abilympiády se mohou všechny děti a mladí lidé se zdravotním postižením ve věku od 6 do 18 let z celé České republiky. Těšíme se na nová setkání,“ řekla výkonná ředitelka Nadace Jedličková ústavu Markéta Balvínová.

Hlavním cílem Abilympiády je všestranná podpora dětí s různým typem postižení v dovednostech, které pak využijí v běžném životě a praxi. „Jedná se o milou příležitost – setkání více než 100 dětí a mladých lidí ze zařízení pečujících o mládež se zdravotním postižením z celé České republiky. Většina z nich tu má možnost vyměnit si své vlastní zkušenosti a najít si nové přátele,“ uvedl vedoucí Abilympiády Martin Knapp.  

Na programu bude 11 různých disciplín, zaměřených na praktické dovednosti soutěžících. Své umění předvedou při aranžování květin, keramice, korálkování, skládání lega, malování, malování na sklo, práci se dřevem, skládání puzzle, studené kuchyni, tkaní a vyšívání, to vše pod přísnými zraky rozhodčích. Moderátorem akce bude stejně jako v předchozích ročnících Martin Zach,  který je nejenom velký profesionál, ale také může sloužit jako motivace pro zúčastněné děti, že i z vozíku toho mohou hodně zvládnout, když budou chtít.

Přihlašování je možné do 14. 4. 2023 na webových stránkách: www.abiprodeti.cz

Partneři

Sponzoři


Pro Dětskou abilympiádu navrhla a vytvořila mevia.cz